Flera olyckor inträffade under måndagen i snövädret. Ser bilder från Torsby i klippet ovan.

Snöoväder i Värmland – flera trafikolyckor i halkan

Uppdaterad
Publicerad

Flera olyckor inträffade under måndagen i snövädret och halkan som slog till i stora delar av Värmland. På flera håll var det köbildning i eftermiddagstrafiken efter att fordon kört fast.

– Det är ju väglaget det handlar om, säger Stefan Wickberg, presstalesperson i polisregion Bergslagen.

Polisen skriver på sin hemsida att det blev långa bilköer vid Ilanda, på riksväg 62 i riktning mot Karlstad, efter att en bil fått stopp under eftermiddagen.

Vid 15.30-tiden körde en lastbil fast vid påfarten från E45 till riksväg 61 vid Fagerås. Lastbilen blockerade trafiken och det bildades köer.

I Gräsmark fick två personer föras till sjukhus efter en trafikolycka med en personbil och en traktor. Skadeläget är oklart.

På E45 nära Grums hamnade en lastbil diket. Inte långt därifrån, på samma väg söder om Slottsbron, körde en personbil in i en skylt.

I Kristinehamn krockade två personbilar på Västra Ringvägen och en tankbil välte utanför Sunne.

Det finns hittills inga rapporter om eventuella personskador vid de senare olyckorna och ingen ska vara transporterad med ambulans.

– Jag har väl hanterat 6-7 olyckor efter klockan 15 i Värmland, helt klart är det långt över det normala, säger Stefan Wickberg, presstalesperson i polisregion Bergslagen.

Snöandet orsakade även strömavbrott i bland annat Filipstad efter att tung snö rasat ner på en elledning, meddelar Ellevio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.