Foto: SVT

Flottkonserten polisanmäld

Uppdaterad
Publicerad

Fredagens konsert på en flotte i Klarälven lockade storpublik. Men den skapade också trängsel. Nu har arrangerande Karlstads kommun polisanmälts för brott mot lagen om att maximalt 50 personer får samlas vid en sammankomst.

Fredagens konsert på Klarälven i centrala Karlstad blev en publiksuccé. Men arrangerande Karlstads kommun fick också omfattande kritik i sociala medier för den trängsel som uppstod längs älven. Framför allt reagerade många på att folk inte höll avstånd till varandra.

– Är corona över i Karlstad? frågade sig en av många som gav uttryck för sina åsikter på Facebook.

Arrangemanget polisanmäldes och ärendet ligger nu hos polisen för fortsatt handläggning.

– Det har gjorts en anonym anmälan om att det ska ha varit massor av folk på plats, långt mer än 50 personer, säger Susanna Bergsten på polisen i Värmland.

Till Sveriges Radio P4 Värmland säger Karlstads kommuns turistchef Maria Westin att det är tillåtet att hålla dylika arrangemang men att det bygger på att människor tar eget ansvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.