Foto: SVT

Flyg stoppas mellan Karlstad och Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Flygbolaget Air Leap som kör flyglinjen Karlstad-Arlanda stoppar från och med i morgon trafiken mellan de båda städerna.
Det är effekten av COVID-19 och de globala reseåtgärder som vidtagits för att begränsa spridningen av coronaviruset, som har lett till att efterfrågan på flygresor dramatiskt minskat.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att: ”Den senaste  veckorna har Air Leap sett en kraftigt minskad efterfrågan på flygresor mellan Karlstad och Arlanda. Air Leap kommer därför att tvingas göra en paus på flyglinjen från den 17 mars till och med 10 maj på grund utav den minskade efterfrågan på flygresor.”

– Det här är en allvarlig period för flygbranschen vilket har drabbat oss hårt på Air Leap. Vi uppmanar myndigheter att omedelbart vidta åtgärder för att minska den ekonomiska belastningen för flygbolagen samt för att skydda viktig infrastruktur och arbetstillfällen, säger Air Leaps VD Jon Melkersson.

– Det är så klart otroligt tråkigt för Karlstadsregionen att det minskade resandet får sådan konsekvens, men vi har förståelse för att Air Leap måste vidta dessa åtgärder. Vår förhoppning är detta lägger sig inom en snar framtid och att vi kan återgå till normal trafik till Arlanda igen, säger Hans Wennerholm, VD Karlstad Airport.

Resenärer som är inbokade efter den 17 mars kommer att kontaktas av Air Leaps Support för ombokning. Biljetter som inte kommer att kunna utnyttjas kommer att återbetalas. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet