Foto: Rino Rotevatn/SVT

Folkfest för fiskare i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen slogs portarna på Nöjesfabriken i Karlstad upp för ännu en folkfest för fiskeintresserade. Flugbindning och betesbyggnad var ett par fiskediscipliner som visades upp.

Årets fiskefest i Karlstad var den andra där de två separata fiskearrangemangen Fly Fest och Bait Bash slagits ihop. Fjolårets försök blev en succé med runt 900 besökare under de dagar två som festen pågick. I år hoppas arrangörerna nå upp till 1 000 besökare i arrangemanget som är Nordens största sportfiskeevent.

– Jag har ingen aning om hur stort det här kan bli. Men jag tänker att runt 1 000 personer är vad som behövs för att skapa bra stämning och för att folk ska ha att göra, säger Pontus Wallin som är en av arrangörerna.

I trängseln på Nöjesfabriken syntes mest män under lördagen. Men en och annan kvinna rörde sig också bland stånden med flugbindare, betesbyggare och utrustningsförsäljare.

– Det är kul, man hittar personer att utbyta erfarenheter med, säger Wilma Söderlund som är en inbiten sportfiskare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.