För högt vatten för båtbussarna

Uppdaterad
Publicerad

Säsongspremiären ställde till problem för båtbussarna.

Vattenståndet har kulminerat i Klarälven i Karlstad. På ett dygn har nivån sjunkit med 18 centimeter vid en mätpunkt på Sundsta. Men det finns ett problem – båtbussarna.

På söndag var det säsongspremiär för båtbussarna i Karlstad. Men vattenivån är fortfarande så hög att båtbussarna inte kan köra under alla broar och de tvingas vända båtarna för hand vid Slusscaféet.

– Båten är ju lång men det går ju bra. Vi är rädda om propellern därför vänder vi manuellt, säger Kenneth Jansson, delägare till Karlstad Sjötrafik AB som i år sköter båtbusstrafiken.

– Problemet i dag är att det är lite för högt vatten, även om älven faktiskt har sjunkit bra på två dar här nu, så är det fortfarande för högt för oss att gå under samtliga broar med båtarna, säger Lena Palméhn på Karlstadsbuss.

Hon hoppas att trafiken ska kunna gå med en båt på de hållplatser man tvingas avstå från att lägga till vid i dag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer