Förslaget om att förändra ambulanssjukvården stoppas. Foto: TT/Arkiv

Förändringar inom ambulanssjukvården stoppas

Uppdaterad
Publicerad

De planerade förändringarna inom ambulanssjukvården i Värmland stoppas nu, det meddelar de styrande partierna i värmlandssamverkan i ett pressmeddelande.

Det var i mitten av mars som Region Värmland annonserade att det skulle ske förändringar inom ambulanssjukvården i Värmland. I det framgick det bland annat att ambulansverksamheten i Munkfors skulle flyttas till Deje och att dra in nattambulansen i Filipstad. Förslaget fick hård kritik från personal.

Nu backar de styrande partierna i Värmlandssamverkan (M, C, SiV, KD, L & MP)  och har beslutat om att starta en ny beslutsprocess för förändringar i ambulanssjukvården, och att starta en ny process. Den planers att inledas så snart det är möjligt efter corona-krisen.

– Nu vill vi ta vara på denna situation som en ny möjlighet och därigenom utveckla ambulanssjukvården och våra samverkansarenor. Vi vill bidra till ett Värmland där alla ges förutsättningar till ett gott liv, nu och i framtiden, och där invånarna har tillit och förtroende för vårt arbete, säger Marianne Utterdahl (SiV) i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.