Ett Kristinehamnsföretag delar ut gratis handdesinfektion på fredag och lördag. Foto: TT

Företag skänker mängder av handdesinfektion

Uppdaterad
Publicerad

Ett företag i Kristinehamn skänker under fredagen och lördagen bort handdesinfektion i stora mängder.
– Man kan komma hit och hämta med medhavda kärl i vilken storlek som helst, säger Patrik Olsson.

Patrik Olsson, vd för Olssons städ i Kristinehamn, och hans företag har i samarbete med företaget Anolytech fattat ett beslut om att skänka bort mängder av handdesinfektion på fredag och lördag.

– När vi har sett hur folk har bunkrat handsprit och även säljer den till överpris på nätet så vill vi hjälpa till. Kan man göra något positivt i dessa tider vill vi gärna göra det. Det enda som behövs är att man har med sig ett eget kärl i någon form, det kan vara allt från en urdiskad saftflaska till femlitersdunkar eller ännu större, säger Patrik Olsson.

Vatten och salt

Handdesinfektionen som kommer att skänkas bort är baserad på hypoklorsyra, en svag syra som bildas när klor löses i vatten och salt. Enligt Patrik Olsson dödar hypoklorsyran 99,9 procent av bakterier, svampsporer och virus, inklusive de i coronafamiljen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet