Det blev en uddamålsförlust för Färjestads hockeydamer när de mötte Skellefteå borta under onsdagskvällen. Foto: SVT

Förlust i första kvalmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en uddamålsförlust för Färjestads hockeydamer när de mötte Skellefteå borta under onsdagskvällen. Men två matcher återstår i förkvalet som avgör vilket av lagen som går till Play off. Det är alltså långt ifrån avgjort.

– Vi tar returen på lördag, säger lagkaptenen Julia Pettersson optimistiskt till Färjestads hemsida efter matchen som slutade 2-1 till Skellefteås fördel.

Färjestads damer kvalade även förra säsongen men lyckades inte ta sig upp i högsta damligan SDHL. Nu gör de alltså ett nytt försök.

– Vi har varit lite svaga i det defensiva spelet, så det har vi tränat på. Men vårt starkaste kort är vår sammanhållning, säger Julia Pettersson som nu har siktet inställt på returmötet på lördag.

På lördag är det hemmamatch som gäller. Vinner Färjestad den matchen avgörs kvalet på söndag, då också hemma i Karlstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.