Foto: SVT

Förra kårordföranden straffas

Publicerad

Den förra ordföranden för studentkåren i Karlstad döms till villkorlig dom och 30 dagsböter för trolöshet mot huvudman. Hon har bland annat använt studentkårens bankkort för eget bruk och gjort privata inköp för över 35 000 kronor.

Det var för knappt ett år sedan som den dåvarande studentkårsordföranden hastigt lämnade alla sina uppdrag, bland dem ordförandeposten, uppdraget som studentrepresentant i karlstads universitets styrelse samt i Karlstads studentbostäders styrelse. Det hade då upptäckts misstänkta ekonomiska oegentligheter i verksamheten.

Kårordföranden polisanmäldes och nu har dom fallit. I ett strafföreläggande slås fast att hon gjort sig skyldig till trolöshet mot huvudman genom att använda kårens bankkort för privata inköp som uppgått till över 35 000 kronor samt att hon belastat kårens mobiltelefon med extra surfmängd för privat bruk.

Den före detta kårordföranden döms till villkorlig dom samt 30 dagsböter à 60 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.