Marita Edlund berättar att utredningen fortsätter gällande om personal misstänks ha gått före i vaccinationskön. Foto: SVT

Forshaga förtydligar – ännu inte klarlagt att personal gått före i kön

Uppdaterad
Publicerad

Har enhetschefer och andra medarbetare gått före i vaccinationskön i Forshaga kommun?

Än är det inte helt klarlagt, enligt Marita Edlund, verksamhetschef för vård- och omsorgsförvaltningen.

– Det är det vi utreder, säger hon på måndagskvällen.

Uppgifterna om att enhetschefer kan ha gått före i vaccinationskön föranledde följande text på Forshaga kommuns webbsida:

”Det har framkommit att en handfull medarbetare inom vård och omsorgsförvaltningen som inte tillhör de prioriterade grupperna har fått vaccin i form av spilldoser. Forshaga kommun ser allvarligt på detta och en intern utredning har påbörjats. Det är av största vikt att Folkhälsomyndighetens och regionens prioriteringsordning följs och vi arbetar för att säkerställa att allt går rätt till.”

Vaccindoser har getts

Texten kan tolkas som att kommunen bekräftar att personal inom vård- och omsorgsförvaltningen har vaccinerats mot covid-19 trots att de inte tillhör de prioriterade grupperna.

Men det anser Marita Edlund rör sig om ett missförstånd.

– Vi bekräftar att det är personer som har fått vaccin men vi vet inte om de har gått före i kön, säger hon.

I klippet ovan berättar Marita Edlund mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.