En amfetaminpåverkad man i 30-årsåldern försökte upprepade gånger köra på en väktare i Filipstad. Foto: TT

Försökte köra på väktare i Filipstad – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern försökte upprepade gånger köra på en väktare i Filipstad. Han döms nu till nio månaders fängelse.

Det var i slutet av november förra året som en väktare i Filipstad mötte en misstänkt bil utan belysning under ett nattpass. Väktaren ringde polisen men då det inte fanns någon patrull i närheten, följde väktaren själv efter den misstänkta bilen.

Nära att frontalkrocka

Färden gick ut mot Nykroppa i hög hastighet och den misstänkta bilen höll avstånd. Under färden på den mörka landsvägen var det svårt att se och den misstänkta bilen strök mycket nära en mötande långtradare. Hade inte väktaren strax före tänt helljuset för att varna lastbilschauffören, hade de troligen kolliderat. Föraren i bilen körde vingligt på vägen, uppger väktaren i förhör.

Tog sats

Tillbaka i centrum igen körde den misstänkta bilen in mot några garage, och rakt in i portarna. Väktaren stannade en bit bort i sin bil och avvaktarde. Då vänder den misstänkta bilen om, tar sats och körde rakt mot väktarens bil men väktaren lyckades köra undan.

Därefter körde den misstänkte mannen iväg över några gräsmattor och väktaren följde efter en bit, men fortsatte sen sin vanliga arbetsrutt. Då kom plötsligt den misstänkta bilen utflygandes från en parkeringsplats rakt mot väktarbilen, men även den gången lyckades väktaren väja undan.

Polisen grep sen mannen, som var amfetaminpåverkad, och han döms nu i Värmlands tingsrätt för bland annat försök till misshandel, grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Han döms till nio månaders fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.