Försökte strypa frun med laddsladd – dottern lyckades avbryta

Uppdaterad
Publicerad

Han hotade att döda dem båda och lyckades nästan fullfölja sitt hot med hjälp av en laddsladd. Men tillfälliga omständigheter hindrade honom och tonårsdottern kunde avbryta mordförsöket av sin mor. Nu åtalas pappan för försök till mord och grovt olaga hot.

Det hela ska ha inträffat den 30 juli i familjens bostad i Karlstad. Mamman låste in sig i ett rum, men pappan lyckades ta sig in i rummet genom att göra hål i dörren med hjälp av en förskärare. Hon ska också ha försökt klättra ut genom ett fönster.

Enligt åtalet fanns fara för att mordet skulle ha fullbordats eller att det ”endast på grund av tillfälliga omständigheter” varit uteslutet. Efter mordförsöket pratade frun själv med SOS Alarm. Då ska hon ha haft svårt att andas och svälja.

I förhör ska maken ha erkänt att ”fysisk konfrontation” har skett, men nekar till mordförsök och att han hotat sin familj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.