Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Inte sedan början av 2000-talet har det kommunala bostadsbolaget Sunne Fastighets AB byggt nya lägenheter. Men under fredagen togs de första symboliska spadtagen för bygget av tre huskroppar på Magasinsgatan vilket har en stor betydelse för kommunen, enligt kommunalrådet. Foto: SVT

Första spadtagen för 45 nya boenden i Sunne

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen togs de första spadtagen för det nya lägenhetsbygget i Sunne. 45 lägenheter ska byggas på Magasinsgatan.
– Det har en stor betydelse och är jätteviktigt så jag säger – äntligen! säger kommunalrådet Gunilla Ingemyr (C).

Inte sedan början av 2000-talet har det kommunala bostadsbolaget Sunne Fastighets AB byggt nya lägenheter. Men i dag togs de första symboliska spadtagen för bygget av tre huskroppar på Magasinsgatan vilket har en stor betydelse för kommunen, enligt kommunalrådet.

Varför har ni inte gjort det tidigare?

– Som kommun har vi varit lite avvaktande för vi har inte velat stå i vägen för privata investerare, men vi insåg att vi måste stå i täten, säger Gunilla Ingemyr (C).

45 lägenheter ska byggas på Magasinsgatan. Foto: SVT

Kostnaden är beräknad till cirka 60 miljoner kronor enligt fastighetsbolagets vd, Anders Svensson. Inflyttning är planerad till sommaren.

– Nu kan vi få en rotation på bostadsmarknaden och även erbjuda människor som vill flytta hit att få en lägenhet, säger kommunalrådet Gunilla Ingemyr (C).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer