Foto: SVT

Första spadtaget för försenat bygge i Arvika

Uppdaterad
Publicerad

I dag togs det första spadtaget för åtta nya lägenheter på demensboendet Nybacken i Arvika. Byggplanerna har funnits sedan 2013 men byggstarten har försenats på grund av stigande kostnader vilket lett till nya kommunala beslut.

De nya bostäderna ska vara färdigbyggda om drygt ett år och inflyttning är planerad till 1 april 2021. Kostanden för projektet är cirka 42 miljoner kronor.

– Det betyder att vi möter den framtida utmaningen med äldre och äldre befolkning, säger Jonas Ås, ordförande i Utskottet för Vård och omsorg i Arvika kommun.

Enligt siffror från kommunen finns det i januari månad 12 ansökningar om plats på demensboende. Fyra lägenheter är på gång men det saknas alltså åtta platser i nuläget.

– Det är positivt för oss att vi får fler lägenheter, för när man väntar på särskilt boende och inte klarar sig på egen hand så hamnar man på korttidsboende hos oss och det blir ju inte bra att stanna där i längden, säger Eva Nilsson som är verksamhetschef för Vård och omsorg i Arvika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.