Under onsdageftermiddagen fälldes den första vargen i Immenreviret. Nu återstår fem innan jakten är klar. Foto: TT.

Första vargen skjuten i årets licensjakt

Publicerad

Under onsdagseftermiddagen sköts den första av de sex vargar som får fällas i Immenreviret under årets licensjakt. Reviret är gemensamt för Värmland och Örebro och vargen fälldes på Örebrosidan av länsgränsen.

– Det är tik på 37 kilo som har fällts, säger Håkan Gibro som är besiktningsperson på länsstyrelsen i Örebro.

Licensjakten på varg startade i söndags men då satte snöbristen käppar i hjulen för jägarna och jakten avbröts. Under eftermiddagen i dag, onsdag, föll dock det första skottet i den värmländska jakten.

– Vargen stod still när den sköts på nära håll. Det räckte med ett skott. Helt enligt skolboken, säger besiktningspersonern Håkan Gibro.

Tiken som sköts fälldes i Immenreviret som är gemensamt för Värmland och Örebro. Ytterligare fem vargar får fällas i reviret.

– Vi kan inte exakt avgöra vilken av vargarna i flocken det är som skjutits. Vi behöver DNA-svar för att veta det, säger Håkan Gibro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer