Huset ligger på Brogatan i Karlstad Foto: SVT

Förstärkningsarbete utfört – tryggt att bo kvar

Publicerad

Bostadsbolaget KBAB meddelar nu att experter varit på plats och gjort bedömningen att det är helt riskfritt att bo kvar i samtliga lägenheter i fastigheten.

Enligt KBAB har det under dagen varit entreprenörer på plats som utfört grundförstärkningsarbeten runt fastigheten. Detta för att säkra upp att fler sättningar inte uppstår när arbetet fortsätter på byggarbetsplatsen intill.

De hyresgäster som bor i de fyra lägenheter som skadats mest, och som igår evakuerades till tillfälligt boende, har dock erbjudits ersättningslägenheter under tiden som ytterligare undersökningar och det kommande reparationsarbetet pågår.

Evakueringen ska inte bero på att det är farligt att bo kvar, utan på olägenheten det innebär för hyresgästerna att vistas i sina hem under tiden arbetet pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.