Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I videon kan du se förödelsen och höra Leif Andersson berätta om vad det är för människor han sett på bild från övervakningskamerorna. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Förtvivlad Dejeföretagare offer för vandaler

Publicerad

Leif Anderssons återvinningsföretag i Deje har haft 14 inbrott med omfattande vandalisering i sitt företags lokaler inom loppet av en månad. Men trots upprepade polisanmälningar har han inte fått någon hjälp av polisen.

– Det är ingen respons. Polisen kommer inte och de bara lägger ner ärendena, säger Leif Andersson.

Mellan 8 maj och 7 juni i år hade återvinningsföretagaren Leif Andersson 14 inbrott i sina lokaler i det gamla bruket i Deje. Samtliga inbrott har polisanmälts.

Men trots att det finns bevismaterial, bland annat i form av bilder från övervakningskameror, har ärende på ärende lagts ner.

– Det fattas inte bevis och det finns spaningsuppslag. De vill inte. det är det som är problemet, säger Leif Andersson uppgivet.

Polisen: ”Olyckligt”

Först efter att SVT Nyheter Värmland kontaktat polisen, för att få svar på varför Leif Andersson inte får någon hjälp, lovar de att ta tag i ärendena.

– Det är olyckligt att det blivit så här och vi beklagar det, säger Rickard Roman som är gruppchef på polisens utredningsenhet i Värmland.

Han förklarar det faktum att polisen inte varit på plats och gjort brottsplatsundersökningar med att polisen tvingas prioritera i sin verksamhet i förhållande till resurserna. Men det är inte den enda förklaringen.

– Sedan har det blivit ett missförstånd, den mänskliga faktorn, där man trodde att det var en brottsplatsundersökning beställd och genomförd. Så var det inte. Men det har vi rättat till nu och den tekniska bevisning som finns kommer att hämtas in, säger Rickard Roman.

”Hinner inte annat än att reparera”

Skadegörelsen i samband med inbrotten har fått stora konsekvenser för Leif Anderssons verksamhet.

– Ja, vi hinner ju inte annat än att reparera så att kontorsbyggnaden är hjälpligt användbar. Då är det svårt att hinna göra någonting annat, säger han uppgivet.

I videon kan du se förödelsen och höra Leif Andersson berätta om vad det är för människor han sett på bild från övervakningskamerorna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer