Fotbollscup för att hedra Erics minne

Publicerad

Under långfredagen anordnades en fotbollscup på Våxnäs i Karlstad för att hedra sjuårige Eric som gick bort i en hjärntumör 2017. Det är andra året som cupen hålls och det har trots den sorgsna anledningen varit succé.
– Det känns väldigt bra, men jag skulle helst inte ha den här cupen om du förstår vad jag menar, säger Mattias Cirre, Erics pappa.

Han fick idén till fotbollscupen efter Erics död. Mattias Cirre var tränare för Erics fotbollslag och båda älskade fotboll.

– Det är för att hedra honom, säger han.

Dagens cup hade 300 spelare och Mattias Cirre uppskattar att det varit minst tusen personer där under dagen.

– Allt har sålt slut, hamburgarna är slut, allting, säger han.

En del av intäkterna gick till Barncancerfonden.

Obotligt sjuk

Erics sjukdomsförlopp var ingen utdragen resa. På en fredag i början av 2017 ringde skolan och sa att han hade feber. Hans mamma hämtade honom men när han gick ut från bilen när de var hemma släpade ena benet efter honom.

Det ville inte bära. Så de körde till sjukhus och trodde först att han fått borelia. Mattias Pettersson är denna dag på väg till London och sitter i en bil när han får beskedet från sin fru att Karlstad sjukhus säger att det är väldigt allvarligt.

– Så vi åkte i ilfart till Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg. Där kom de fram till att det var ponsgliom, en form av hjärntumör, säger Mattias Cirre.

”Kommer jag att dö?”

Det var på måndagen de fick beskedet att Eric var obotligt sjuk. På en helg vändes allt. De blev kvar på lasarettet i Göteborg och allt fokus låg på Eric.

– Han fick strålning men det köpte honom bara dagar. I början var han glad och pigg. Men han var smart och frågade ”Kommer jag att dö?”.

Vad svarade ni på det?

– Vi sa alltid att läkarna gjorde allt de kunde för att hjälpa honom.

Hade ont

Under halvåret som går så gör de allt för att Eric ska ha det så bra som möjligt. Han får bland annat vara med i Min stora dag i Lilla Akturellt. Men i augusti 2017 somnar Eric in på Karlstad lasarett. Och trots att han var kraftigt medicinerad med morfin såg hans pappa hur ont han hade.

– Jag såg i hans ögon vilka smärtor han hade. Det är så jäkla orättvist. Men efter det byggde vi Erics kiosk och arrangerade cupen för att minnas honom, säger Mattias Cirre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer