Följ med på en annorlunda träning med Hertzöga BK. Foto: Camilla Gustafsson/SVT

Fotbollslaget från Skåre tränar digitalt: ”Det är ju bättre än ingenting”

Uppdaterad
Publicerad

Kraven på smittsäker träning har gjort att idrottsklubbar har uppfunnit nya träningsformer som man kommer att behålla även när restriktionerna nu lättats på. Vi har varit på en annorlunda träning med Hertzöga BK.

– Det är väl lite tråkigt att man inte är med alla andra, men det är ju bara att köra så länge det är så här. Det är ju bättre än ingenting, säger Wille Horner direkt efter kvällens träningspass.

Den här kvällen är sexton spelare födda -06 med på den digitala träningen där tränaren sitter hemma hos sig och var och en av spelarna hemma i sina vardagsrum och uterum runt om i Skåre.

– Vi tycker det är viktigt att skapa aktiviteter. Det gäller att se möjligheter i de förutsättningar som finns, berättar Håkan Werme, tränare och ansvarig för kvällens fyspass online.

Längtar till fotbollsplanen

Fotbollskillarna är överens om vilka av kvällens övningar som är jobbigast och alla längtar de tills de får springa ut på fotbollsplanen igen.

– Det kommer att kännas skönt att få träffa alla och springa av sig, säger Gustav Valentin.

I klippet hör du Hertzöga-spelarna och deras tränare berätta om sin digitala fysträning.

Hur rör du och din familj på dig under pandemin?

Det finns inga publicerade inlägg ännu

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet