Patrick Ungsäter är ny polischef i polisregion Bergslagen. Foto: SVT

Från storstan till landsbygden: Här är nya regionpolischefen

Uppdaterad
Publicerad

För två veckor sedan tillträdde Patrick Ungsäter som ny Regionpolischef för polisregion Bergslagen. Idag presenterade han sin vision för hur han vill att polisen ska jobba i Värmland.

Han kommer senast från posten som polisområdeschef för polisområde Norra Stockholm, där han arbetat mycket med att stävja brottsligheten i Stockholmsförorterna. Han efterträder Dan Persson som nu gått i pension efter 45 år inom polisyrket. På måndagsförmiddagen mötte Patrick Ungsäter den värmländska pressen på en digital pressträff.

Där presenterade han sin version för hur han vill driva polisorganisationen framåt och vilka frågor som kommer att prioriteras. Bland annat vill man jobba mer med gränsfrågan och samarbete med den norska polisen om en ny polisstation på gränsen. Man berättade också att värmlandspolisen numera kommer jobba med snabbare lagföring för mängdbrott, där förhoppningen är att det ska innebära att man kan lägga mer tid på grova brott.

– Det innebär att poliserna får en möjlighet att slutföra ärendena på gatorna i många fall, säger Patrick Ungsäter. 

Ikväll mellan klockan 17-18  kan du i vår chatt ställa dina frågor till den  nya regionpolischefen. Men det går bra att skicka in dina frågor redan nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.