Nordic International School vill utöka sin verksamhet i Karlstad

Friskoleföretag får godkännande i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Nordic International School i Karlstad får tillstånd att starta förskoleklass och grundskola årskurserna 1-3. Skolinspektionen har nu godkänt skolans ansökan att utöka sin verksamhet. Sedan tidigare har friskoleföretaget en skola i Karlstad för klasserna 4-9.

– Vi ser just nu över möjligheten att bygga om lokaler i anslutning till de lokaler vi har idag, säger Emil Wallin, rektor för Nordic international school i Karlstad.

För att en friskola ska kunna få ett godkännande för förskola och grundskola, krävs enligt skollagen att det finns ett tillräckligt elevunderlag för att verksamheten ska kunna bedrivas på lång sikt. Och det har Skolinspektionen konstaterat att det finns.

– Vi har inte öppnat för en kö till de lägre årskurserna än, men om allt går i lås ska vi starta nästa läsår, säger Emil Wallin.

Nordic International School har som profil ”ett starkt fokus på kunskapsutveckling” i kombination med disciplin, tydliga förhållningsregler och gemensam klädkod, alltså skoluniform. Den är också tvåspråkig med engelska som vardagsspråk även utanför lektionstid, och över hälften av undervisningen sker på engelska i de högre årskurserna.

Antagningen baseras på kötid och syskonförtur.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer