Frödingstipendium till Malmros och Novotny

Uppdaterad
Publicerad

Tuva Novotny och Ulf Malmros fick idag landstingets Frödingstipendium.

Stipendiet delas varje år ut av Landstinget som en stimulans och uppmuntran för värmlänningar som sysslar med någon form av kultur. I år tilldelas filmregissören Ulf Malmros priset. Ur juryns motivering:

”Regissören och manusförfattaren Ulf Malmros har som ingen annan satt inte bara Molkom utan hela Värmland på kartan i svensk film under det senaste decenniet. I filmer som Smala Sussie och Bröllopsfotografen har han med flödande berättarlusta tecknat ett porträtt av Värmland och värmlänningarna som både roat och utmanat publiken.”

Malmros delar stipendiet med skådespelaren och regissören Tuva Novotny, känd bland annat från Smala Sussie och Bröllopsfotografen. Enligt juryns motivering har hon ” visat en bredd och nyfikenhet i sina rollval som gjort henne uppskattad långt utanför Sveriges gränser”.

Priset delades ut vid landstingsfullmäktiges sammanträde idag då även landstingets Folkrörelsestipendium 2013 delades ut. Det tilldelades Brunskogs hembygdsförening och Hembygdsföreningen i Ransäter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.