Hanna Thell, Emmy Johnsson, Andreas Svensson och Wilma Falck. Foto: SVT

Frön blev blomstrande företag

Uppdaterad
Publicerad

UF-företag ger många gymnasieungdomar en första inblick i företagsvärlden och för en del blir det succé direkt. För fyra 18-åringar på Forshagaakademin blev frön vägen till ett blomstrande företag.

– Vi säljer en produkt med blomfröer som ska gynna bin. Det gynnar alla arter men vi riktar oss framförallt mot bin, säger Emmy Johsson som var den som kom med ideén till företaget som hon nu driver tillsammans med Andreas Svensson, Hanna Thell och Wilma Falk.

Intresset för produkten har varit stort och ungdomsföretagarna har nu fullt upp med att få ut fröblandningen till alla som har köpt. Som en bonus har UF-företaget dessutom gett extra klirr i kassan som ska användas till något kul efter studenten. Och livet som företagare – det har gett mersmak.

– Man får lite hög puls när man gör det, det känns stort att driva företag, säger Andreas Svensson.

I Värmland finns  just nu rekordmånga UF-företag. Över 1500 gymnasieelever driver just nu 620 företag och det är rekordmånga. Nästa år fyller UF-företagen i Värmland 40 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.