Vid 14:50 kom larmet till SOS Alarm om att en personbil frontalkrockat med en lastbil längs E18. Foto: Google earth/SVT Grafik.

En person avliden efter lastbilskrock på E18 i Årjängs kommun

Uppdaterad
Publicerad

Den man som skadades svårt i en frontalkrock mellan en lastbil och en personbil på E18 i Bäckevarv, Årjäng, har avlidit av sina skador.

– Av någon anledning ska mannen ha kommit över i fel körfält, säger Magnus Östlund, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Årjäng.

Det var strax före klockan 15 på torsdagen som en personbil och en lastbil frontalkrockade på E18 i Årjängs kommun.

– Det är en väldigt allvarlig olycka. Ambulanshelikoptern har precis landat och de är på väg fram till platsen nu, sade Lars Hedelin på polisen vid 15.45-tiden.

– Vi har en svårt skadad person. Det är allt jag kan säga nu, sade Magnus Östlund en halvtimme senare.

Anhöriga underrättade

Strax före klockan 18 meddelar polisen att föraren av personbilen har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Enligt polisen kommer personbilen genomgå en teknisk undersökning.

Vid 17-tiden meddelade Trafikverket att trafiken släpps på växelvis förbi olycksplatsen, för att vid 17.40 återigen meddela att sträckan är avstängd. Klockan 18.30 var bärgningsarbetet över och det råder åter igen full framkomlighet på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.