Lagom till vårens rally slår Frykenstrand upp portarna och blir hotell- och konferensanläggning igen. Foto: SVT

Frykenstrand blir hotell igen

Uppdaterad
Publicerad

Anrika Frykenstrand återuppstår som hotell- och konferensanläggning. Anläggningen har stått tom i ett år efter en tid som asylboende.

Som SVT Nyheter Värmland kunde avslöja förra veckan har Hotell Frykenstrand nu fått en ny ägare. Det är Patrik Mörkfors som tar över. Han driver sedan tidigare  bland annat Hotell Gustaf Fröding i Karlstad.

Lagom till Rallyt i februari i vår beräknas anläggningen slå upp portarna igen.

– Vi kommer att ha möjlighet att göra förbättringsåtgärder i fastighet och drift under denna period som man normalt inte har möjlighet till under en pågående drift. Det blir en hel del måleriarbeten, säger Patrik Mörkfors i ett pressmeddelande.

Tomt i ett år

Fastighetsbolaget Centria Management köpte Frykenstrand i januari 2016 för att omvandla det till ett asylboende, men redan i september samma år upphörde avtalet med Migrationsverket. Bolaget är nu nöjda med att ha hittat en köpare.

– Det är mycket positivt att en köpare med stor branschkännedom och lång erfarenhet av hotell- och konferensverksamhet har visat intresse och vill ta över, säger Micael Johansson, en av säljarna.

Frykenstrand var till salu för tio miljoner kronor, men enligt uppgift till SVT Nyheter Värmland stannade köpeskillingen på nio miljoner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.