Ann-Sofie Olsson förskolechef på Galaxen, Lars-Ove Jansson, ordförande i Arvika fastighetsbolag och Aina Wåhlund, ordf i lärande- och stödutskottet knyter band istället för att klippa dem, som en symbolisk handling för att inviga förskolan Galaxen i Arvika. Foto: SVT

Full barnaktivitet i nytt passivhus

Uppdaterad
Publicerad

Idag invigs Galaxen i bostadsområdet Dottevik i Arvika, en efterlängtad förskola med sex avdelningar och plats för 100 barn.
– Vi har stort behov av förskoleplatser, vi behöver bygga för framtiden, säger Elisabet Björklund, barnomsorgschef i Arvika.

Förskolan Galaxen har faktiskt redan smygöppnat, för en vecka sedan flyttades 30 barn hit från förskolan Lugnet som ska renoveras. Men resterande 70 platser är lediga och förskolepersonalen är redo att ta emot barnen.

Enligt barnomsorgschefen är det bra tajmat att förskolan öppnar i god tid inför vårterminen.

– Det brukar vara svårt att få fram tillräckligt med platser, särskilt på våren. Men nu kan vi beta av kön, säger Elisabeth Björklund.

 Förskolan är byggd som passivhus med tjocka väggar, golv och tak, och värms upp av den värme som barnen och personalen alstrar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer