En del av en propelleraxel till ett fartyg har svarvats klar hos Pretak i Kil och är en av många beställda produkter som gjort att företaget har kunnat köra för fullt trots pandemin Foto: SVT

Full fart för industriföretaget i Kil trots pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Många företag har haft det tufft under pandemin. Men det lilla industriföretaget Pretak i Kil, som är underleverantör av stålprodukter till en rad olika branscher, har kunnat hålla ångan uppe och till och med investerat i en del nya maskiner.

Pretak i Kil med 16 anställda är specialiserat på precisionsarbete med olika sorters stål – de tillverkar och behandlar produkter efter kundernas beställningar. Visserligen har det varit en del problem med att få vissa råmaterial levererade, men verksamheten har flutit på och de anställda har haft sina jobb kvar.

– Jag var rädd att vi skulle behöva bli lite permitterade eller så men vi har haft fullt upp hela tiden, förklarar operatören Oskar Grannas.

Coronaviruset i Värmland

Kilföretaget har kunnat investera i en del nya maskiner och produktionschefen Henrik Fredriksson tror på ett lyft såväl för det egna företaget som för övrig industri i Värmland när pandemin förhoppningsvis klingar av.

Starta klippet för att se varför Pretak klarat sig utan permitteringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet