Foto: Bengt Andersson/Arvikafotografen

Fyra döms till fängelse för grovt rån i Arvika

Publicerad

De tre män och en kvinna som åtalades för grovt rån respektive medhjälp till grovt rån i Arvika dömdes idag vid Värmlands tingsrätt.

Det var i februari i år som offret, en numera avliden man, hotades i sitt eget hem med skjutvapen och misshandlades. Mannen utsattes även enligt åtalet för en skendränkning och på så sätt kunde de misstänkta tvinga till sig pengar och mobiltelefon.

De tre männen häktades på sannolika skäl misstänkta för grovt rån och kvinnan på sannolika skäl misstänkt för rån.

Olika roller

Värmlands tingsrätt anser att de fyra misstänkta personerna hade olika roller i den grova misshandeln. Två av männen utförde själva misshandeln medan kvinnan och den tredje mannen vaktat offret så att han inte kunde fly, uppmuntrat och i högsta grad bidragit till till att rånet kunnat ske.

Två av männen döms till sex års fängelse vardera för grovt rån. Den tredje mannen och kvinna döms var och en till två års fängelse för medhjälp till grovt rån.

Åklagare Henrik Lundh sa i samband med häktningsförhandlingen, att utredarna hade en ganska klar bild över händelseförloppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.