Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Chefläkaren Charlotta Nelsson berättar om intresset för de nya provtagningsstationerna som har öppnat under veckan, bland annat den utanför Hammarö ishall. Foto: Johan Hedlund/SVT

Fyra nya teststationer öppnas – i dag är det Hammarös tur

Uppdaterad
Publicerad

Trycket har varit hårt på de värmländska stationerna för egenprovtagning av covid-19 den senaste tiden – därför öppnades under veckan flera nya provtagningsstationer.

Under fredagen är det dags för den på Hammarö att dra igång och den tycks vara efterlängtad.

Köerna har stundtals varit långa för att kunna testa sig för covid-19, framför allt i Karlstad. Förra veckan provtogs drygt 8 000 personer men många fick vänta 2-3 dagar från bokning till testtillfälle.

I och med att rekommendationen numera är att man ska provta sig direkt vid symtom såg Region Värmland behovet att öka antalet platser för egenprovtagning samt utöka tiderna på de befintliga stationerna.

Många bokningar direkt

I Kil, utanför Kil arena, öppnades en station i tisdags, i Sunne öppnades ett testcenter vid gamla idrottshallen i Rottneros i onsdags och på torsdagen fick även Forshaga en provstation utanför Ängevi ishall.

På fredagen öppnas även en station utanför Hammarö ishall.

Om det blir fler stationer framöver återstår att se men i nuläget finns inga sådana planer, enligt chefläkaren Charlotta Nelsson som är testsamordnare för Region Värmland.

Intresset har däremot varit stort för att testa sig på de nya stationerna, även innan de öppnade.

Det kan du höra Charlotta Nelsson berätta mer om i videon här ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet