Foto: SVT/TT

Fyra personer åtalas för cannabisodling i Hagfors

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer, tre män och en kvinna åtalas för grovt narkotikabrott för att ha odlat cannabis i en fastighet i Hagfors kommun.

Polisen slog till mot en fastighet i juni 2018 där man misstänkte att cannabis odlades. Fyra personerna, ett äldre par och två män i 40-årsåldern greps och häktades, men släpptes sedan på fri fot.

Huset tillhörde paret, en man i 70-årsåldern och en kvinna i 60-årsåldern, som misstänks ha skött odlingarna.

”Avancerad” odling

De två männen i 40-årsåldern misstänks ha stått för utrustning, införskaffande av cannabisfrön och ombyggnad av husets källare.

Enligt åtalet rör det sig om totalt 15, 5 kilo cannabis och odlingen beskrivs som ”avancerad.” Brottet bedöms som grovt eftersom verksamheten ska ha bedrivits i stor omfattning och mycket stor materielinvestering.

Det äldre paret erkänner brott, medan de yngre männen erkänner delar av brott.

El-statistik som bevis

Bevisningen mot de åtalade består bland annat av polisens fotografier av källaren där cannabisodlingen hölls och statistik över husets elförsörjning som ska visa när odlingen påbörjades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.