Fyra personer rymde från ungdomsgården Klarälvsgården i Deje och jagades med helikopter och hundpatrull. Foto: SVT

Fyra personer rymde från Klarälvsgården – jagades med helikopter

Uppdaterad
Publicerad

Fyra unga män på SiS-ungdomshemmet Klarälvsgården i Deje rymde på lördagskvällen vid 20-tiden efter att de hotat personal och lyckats komma över någon typ av passerkort.

Polisen använde både hundförare och helikopter i sökandet efter männen. Vid 23.30 hittades männen i ett skogsområde i närheten av Klarälvsgården.

Rån i Charlottenberg

Enligt polisen har det varit en ovanligt stökig helg i länet. En man i 50-årsåldern misshandlades och rånades på sina tillhörigheter i Charlottenberg under lördagskvällen.

Rånmisstänkt i Arvika anhölls

Den man i 25-årsåldern som greps under lördagen efter att misstänks ha rånat apoteket i Arvika anhölls senare misstänks för rån.

Högt spelade fordon

Polisen fick under lördagskvällen även många samtal om bilar som körde runt och störde genom hög musik.

– Det var mängder av samtal. Det var i stort sett på varenda ort. Vi kunde inte åka på alla dem och vi kan inte göra så mycket åt det mer än säga till dem. I vissa fall blev det ofredande, i vissa fall ordningsböter, säger Lars Hedelin, presstalesperson polisregion Bergslagen.

Enligt Hedelin var helgen ovanligt stökig, värre än en vanlig lönehelg.

– Det har varit väldigt mycket jobb med allmänt stök och dåligt mående. Sen krogarna stängde har det blivit mer fysiskt bråk i bostäderna, det som förut var i korvköer och liknande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.