Starta klippet för att höra baskettränaren Arthur Irons, Kronoparksbon Yasmin Alhawas och studenten Axel Eriksson dela med sig av sina tankar om trygghetsläget på Kronoparken i Karlstad Foto: SVT

Rösterna från Kronoparken i Karlstad – efter larm om droghandel och otrygghet

Uppdaterad
Publicerad

Kronoparken i Karlstad lyfts inte sällan i media som ett område med hög otrygghet. Övervakningskameror i centrum och polisen som pratar om problem med droghandel i området. Men påståenden att Kronoparken skulle vara ett otryggt område är det inte alla som köper.

– Det är ett bra område för barnen, säger Yasmin Alhawas, som bor på Kronoparken.

Starta klippet för att höra personerna som bor eller är verksamma på Kronoparken – och ta del av deras tankar om trygghetsläget.

Studenten Axel Eriksson, baskettränaren Arthur Irons och Janne Johansson som är verksamhetschefen för kultur och fritid. Alla har de en sak gemensamt med småbarnsmamman Yasmin. De finns på Kronoparken till vardags.

SVT Nyheter Värmland träffade dem för att prata om den senaste tidens rapportering om en allt mer aggresiv narkotikaförsäljning i anslutning till universitetet och campus-området.

– Det finns alltid en risk att man möter någon som vill bråka eller så, säger Axel, som studerar på Karlstads universitet.

Men det är inget som du personligen märkt av?

– Verkligen ingenting.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.