Foto: TT

Fyra värmlänningar åtalas för sexköp

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män från Värmland åtalas för köp av sexuella tjänster av en kringresande kvinna. En man, bosatt i Göteborgstrakten, åtalas också. Han misstänks för koppleri efter att ha bistått kvinnan i sexhandeln.

De fyra åtalade värmlänningarna som är i åldrarna 36 till 71 år åtalas för att ha haft sex mot betalning med den kringresande kvinnan, några av dem vid flera tillfällen. De sexuella tjänsterna ska ha utförts på hotell i Karlstad. Alla fyra männen erkänner brott.

Åtalas för koppleri

En 29-årig man, hemmahörande i Göteborgstrakten åtalas för koppleri i samband med sexhandeln. Han misstänks ha främjat den sexuella handeln genom att tillhandahålla bankkonto och bankkort, telefonabonnemang och tagit fotografier till kvinnans annonser. Han ska dessutom ha ordnat med boenden och transporter.

Nekar till brott

29-åringen ska enligt åtalet ha utnyttjat kvinnan genom att ta betalt för sina tjänster. Han nekar dock till brott. Den misstänkta brottsligheten ska inte bara ha skett i Karlstad utan på en rad olika platser i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.