Full fart framåt för FBK:s herrar. Nu ska konditionen och styrkan tränas upp igen. Foto: SVT

Tufft fystest inledde försäsongen för FBK

Uppdaterad
Publicerad

Idag återsamlades FBK och började uppbyggnadsträningen inför nästa säsong. Fysträning med snabbhetstest och uthållighetstest stod på programmet.

– Det var jobbigt, rejält jobbigt. Det är en tuff start att börja säsongen, men skönt att ha det gjort nu, säger lagkaptenen Alexander Johansson, som fick kämpa lite för att hänga med sina lagkamrater i löpningarna.

Tränaren nöjd

Lagets fystränare Anders Holmberg som går in i sin andra säsong med Färjestad var dock nöjd med vad han såg.

Färjestad BK

– Det är riktigt bra värden tycker jag med tanke på att vi kommer från ett tre veckor långt uppehåll. Det här testerna gör vi för att sätta ett värde för att se vad spelarna är just nu, så att vi har något att jobba med under sommaren, säger han. 

Det nya laget träffades för fysträningen inför den kommande säsongen. Foto: SVT

Hur viktig är fysiken för en hockeyspelare?

– Frågar du mej så är den jätteviktig. Hockey går snabbare och snabbare. Ju bättre motor du har i bilen desto snabbare går det.

Laget letar målvakt

Lagbygget pågår just nu för fullt i Färjestad. Nyförvärv som hittills presenterats är Linus Johansson, forward från Djurgården, Daniel Viksten, forward från Örebro och Axel Ottosson, forward från Björklöven.  Fortfarande är truppen inte komplett och man jagar bland annat efter ytterligare en målvakt.

 Lagkaptenen Alexander Johansson tycker dock att bygget ser lovande ut.

Tuffa fystester inledde Färjestads herrars försäsong. Foto: SVT

– Vi la en bra grund i fjol och har fått behålla stommen. Sen har vi fyllt på med några karaktärsspelare. Det ser rikigt spännande ut, säger han.

Färjestads tränare Johan Pennerborn höll sig lite i bakgrunden under fyspasset. Men var nöjd med att laget åter var samlat.

– Det är härligt att vara igång igen och träffa grabbarna. Då åker mungiporna uppåt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Färjestad BK

Mer i ämnet