Foto: SVT

Storfors kommun varnar: Gallerlock till brunnar har stulits

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har gallerlock som täcker dagvattenbrunnar på Storfors gator stulits eller blivit flyttade. Detta gör att både barn och djur riskerar att ramla ner i två-tre meter djupa schakt. Det kan även orsaka trafikolyckor för cyklister eller andra trafikanter.

De tunga järngallren har vid något tillfälle stulits och i vissa fall har de lagts åt sidan. Detta ser tekniska enheten som ett stort bekymmer och uppmanar allmänheten att hålla uppsikt. Både för sin egen säkerhet och i de fall där man skulle kunna rapportera något om dessa förehavanden.

– Än så länge har ingen hittills blivit skadad men det kommer säkert inte dröja innan någon skulle bli det, speciellt finns det en stor risk för småbarn som kan ramla ner och inte ta sig upp igen, säger Timmy Karlsson på tekniska enheten i Storfors kommun.

Man uppmanar även allmänheten att sprida den här informationen genom att prata med grannar, vänner samt barn och unga i familjerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer