Graffitikonstnären Super-G, eller Robert Forsberg som han egentligen heter, uppskattar att han gjort av med säkert 100 burkar sprayfärg på sina väggmålningar i Grums.

Gatukonstfestivalen går i mål i Grums

Publicerad

Den här veckan har gatukonstfestivalen Artscape nått Grums. Idag bjöds Grumsborna på både tårta och visning av de nya väggmålningarna.

– Jag tänker att målningarna gör orterna mer färgglada och folk blir glada av dem, säger graffitikonstnären Robert Forsberg om sina målningar.

Graffitikonstnären från Karlstad har gjort två målningar på badhusets vägg i Grums. Mitt emot har den sydafrikanska konstnären Faith47 gjort en tredje. Grums kommun är slutstation för gatukonstfestivalen som pågått sen den 24 juli runt om i länet.

– 32 konstverk, tio kommuner och 28 konstnärer, vi är jättenöjda, säger Daniel Wakeham, grundare och projektledare för Artscape.

”Betytt väldigt mycket”

Robert Forsberg hoppas att det stora gatukonstprojektet ska öppna dörrar.

– Artscape har betytt väldigt mycket, att jag kanske kan få mer jobb med att måla större väggar som jag alltid haft en dröm om att göra. Det känns jättekul, säger Robert Forsberg.

En crawlande simmare målad av Robert Forsberg pryder numera badhusets vägg i Grums. Foto: Maria Haglund/SVT

En av besökarna utanför badhuset i Grums, som kommit för både konsten och kaffet, är Krister Ohlsson från Vålberg.

– Det var lite kaxigt faktiskt, det tyckte jag om. Det var en bra satsning av kommunen.

Vålbergsbon Krister Ohlsson tycker om målningarna: – Det var lite kaxigt, säger han.

Ideell organisation

Artscape är en ideell organisation som vill inspirera och göra konst tillgänglig för alla. I projektet har kommunerna betalat en del, Region Värmland en annan. Med i projektet är också Postkodlotteriet och olika sponsorer.

– Mest nöjd är jag nog med mottagandet från värmlänningarna. Det har varit fantastiskt, alla är så positiva och entusiastiska. Det har varit jättekul att jobba i Värmland, säger Daniel Wakeham.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.