Höjdhopparen Sofie Skoog från IF Göta

Götafriidrottare till Nordenkampen

Uppdaterad
Publicerad

Tre Götasfriidrottare är uttagna till Nordenkampen i helgen och Irene Ekelund är uttagen till två grenar.

På lördag, 14 februari, avgörs Nordenkampen som är den årliga inomhuslandskampen mellan de nordiska länderna. I år går kampen av stapeln i norska Bærum. Idag har förbundskapten Karin Torneklint tagit ut truppen som består av 25 män och 25 kvinnor. Varje nation ställer upp med två deltagare per gren.

Fler friidrottare är uttagna från IF Göta; Filip Lööv är uttagen till 60 meter, Sofie Skoog ställer upp i höjd och i kula för damer tävlar IF Götas Agnes Larsson.

Två gånger Ekelund

Irene Ekelund, som tävlar för Malmö AI, tävlar i 200 meter och i stafetten på fyra gånger 200 meter.

– Det är inte bara en spännande landskamp utan också ett bra tillfälle för de som satsar på att komma med till inomhus-EM. Vi vet att det brukar bli väldigt många bra resultat i den här landskampen, så vi har roliga tävlingar att se fram emot, säger förbundskapten Karin Torneklint i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.