Inger Zakriasen är upprörd efter nattens händelser. Foto: SVT

Campinggrannen: ”Det är väldigt obehagligt”

Uppdaterad
Publicerad

Flera av gästerna på campingen i Kil vittnar om att de har hört skrik och bråk från den nu avspärrade husvagnen, där en äldre kvinna tros ha bragts om livet under natten till måndagen.

De flesta av dem vill inte ställa upp med namn och bild, men berättar för SVT:s reporter att de uppmärksammat bråk under natten. Utanför husvagnen intill den husvagn som är avspärrad sitter Inger Zakariasen. Hon är en återkommande gäst på campingen och berättar att hon inte hört något under natten, men att hon vaknade vid tretiden av att det plötsligt var fullt med poliser utanför husvagnen.

”Känner mig upprörd och skakis”

– De kom och ville ha vårt vittnesmål, men ville inte berätta vad som hade hänt. Sedan hörde jag det på nyheterna och nu känner jag mig väldigt upprörd och skakis, berättar hon för SVT Nyheter Värmland.

Inger förklarar att hon känner till den döda kvinnan och den misstänkte mannen, eftersom de haft samma plats på campingen under många år.

– Men vi känner inte varandra. Det här är väldigt obehagligt! säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.