Gratis wifi i Årjäng en ”hygienfaktor”

Publicerad

Årjäng och Degerfors är två av 15 orter i Sverige som nu ska få bidrag från EU för att installera gratis wifi på offentliga platser. EU-kommissionen har lottat fram bidragstagarna bland 11 000 sökande.

Kristinehamns kommun var allra först ut i Sverige med att ta emot wifi-bidraget från EU. Näst på tur i Värmland stod Sunne och Torsby.

Nu är det Årjängs tur att ta del av de 15 000 euro som kommer från EU-kommissionens projekt Free Wi-Fi for Europeans. Bidraget går till installationen av nätet, men sen måste kommunen själv betala för abonnemanget.

Kommunalrådet Daniel Schützer (S) tror att det är viktigt med gratis wifi både för kommuninvånarna och besökarna.

– Jag tror att det är en hygienfaktor rent ut sagt, folk kommer förvänta sig att det finns. I framtiden kommer vi nog se på uppkoppling lika självklart som vi nu ser på elektricitet och vägar, säger han.

Exakt var allmänheten kommer kunna surfa gratis är inte helt bestämt ännu. Enligt Daniel Schützer kommer det främst handla om tätorterna i Årjängs kommun, men även de platser dit det kommer många turister.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer