Räddningstjänsten är på plats vid brofästet där olyckan inträffat. Foto: Dagsmedia AB

Grävmaskin körde in i brofäste

Uppdaterad
Publicerad

En grävmaskinkörde på lördagseftermiddagen in i ett brofäste utefter Länsväg 714 i Dikartorp i Kils kommun. Föraren föll på något sätt ur fordonet vid olyckan men ska vara relativt lindrigt skadad.

Det var strax före klockan tre på lördagseftermiddagen som en förbipasserande bilist larmade om att en grävmaskin kört in i brofästet till en järnvägsviadukt i Dikartorp.

Ambulans och räddningstjänst kallades till platsen och grävmaskinisten som på något sätt ska ha fallit ur fordonet är transporterad till sjukhus. Hans skador bedöms inledningsvis som relativt lindriga. Han var vaken och kontaktbar men hade smärtor i mellangärdet.

Olyckan orsakade stopp i trafiken i båda riktningar men strax före klockan fyra rådde åter full framkomlighet på vägen.

Vägverket har nu varit ute och kontrollerat viadukten och konstaterat att den är oskadd.

– Det var inga skador på viadukten. Två godståg stod stilla under tiden inspektionen gjordes men i övrigt påverkas inte trafiken, säger Per Aronsson, presskommunikatör Vägverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.