Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vilka tips spelaren Oliver Isander fick (till vänster) och hur den grekiske målvaktstränaren Nikos Katsikostas ser på veckan med hammaröungdomarna. Foto: SVT

Grekisk proffstränare utbildar fotbollsungdomar på Hammarö

Publicerad

Det råder grekisk yra i Skoghall den här veckan när Hammarö Fotbollsklubb har tagit emot tränare från den grekiska proffsklubben Olympiakos. Ett hundratal barn får träffa grekiska tränare under sommarlägret.

– De har en filosofi där unga fotbollspelare ska kunna spela länge och utvecklas som människor, det är samma filosofi som vi har, säger Alexander Makrygiannis, vice vd i Hammarö Fotbollsklubb.

Oliver Isander, 11 år, får tips av en av de grekiska tränarna som är på plats i Skoghall under måndagen.

– Det känns spännande, tycker Oliver Isander.

En av grundarna till klubben är vice ordförande Alexander Makrygiannis. Han och hans grekiske pappa Sammy är stora fans av Olympiakos och har haft kontakt med proffsklubben sen ett antal år tillbaka. Efter pandemin blev det nu av.

– Vi kommer utvärdera veckan med Olympiakos och jag hoppas de vill komma tillbaka nästa år. Vi har också fått en inbjudan att kunna skicka ner tränare och spelare. Det här är bara på starten på, vad jag hoppas på, ett djupt och brett samarbete, säger Alexander Makrygiannis.

Hör vilka tips spelaren Oliver Isander fick, hur hur den grekiske målvaktstränaren Nikos Katsikostas ser på veckan med hammaröungdomarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.