Två personer blev skjutna mot i en skottlossning på Kronoparken. Foto: TT

Två män misstänkta för grovt vapenbrott

Publicerad

En man i 35-årsåldern misstänks ha överlämnat tio vapen till en man i 50-årsåldern. Ingen av dem har vapenlicens eller rätt att förvara vapen och nu är båda misstänka för grovt vapenbrott.

Det är i samband med utredningen av ett annat brott som Arvikapolisen hållit förhör och kommit det grova vapenbrottet på spåren.

Anmälan upprättades igår, onsdag, och enligt polisen har det misstänkta brottet begåtts i Säffle kommun någon gång mellan september i fjol och juli i år.

Två män är misstänkta grovt vapenbrott genom innehav av vapen, en man i 35-årsåldern och en man i 50-årsåldern, men var de är hemmahörande vill polisen inte gå in på. Inte heller vad det handlar om för typ av vapen som överlåtits.

– Det är ett grovt brott och inledningsvis nu i förundersökningen vill vi inte gå ut med så mycket uppgifter, säger förundersökningsledare Andreas Vesterlund vid polisen i Arvika.

Vad skulle vapnen användas till?

– Det kan vi inte säga i dag, det vet vi inte. Vi har inga uppgifter om att de skulle användas vid brott utan det är innehavet som är olagligt, säger Andreas Vesterlund.

Det finns ingen frihetsberövad i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.