Vårdföretaget Capio ska ta över regionens vårdcentral i Grums. Foto: SVT

Grums vårdcentral ska privatiseras

Uppdaterad
Publicerad

En oenig regionstyrelse fattade idag beslut om att privatisera vårdcentralen i Grums. Anledningen till privatiseringen säger regionstyrelsens ordförande är att vårdcentralen under lång tid har haft svårt att anställa tillräckligt många läkare.

Det privata vårdföretaget Capio tar nu över regionens vårdcentral i Grums.

Vad är det som talar för att Capio kommer lyckas med bemanningen?

– Det är ju de som säger det. De säger att de ska klara det här och vi ser ju att de klarar det i Vålberg och Kristinehamn, då tänker vi att det är bra, säger Fredrik Larsson.

Ser du några risker med privatiseringen?

– Det finns alltid risker. Den risken som skulle kunna vara är ju att de inte klarar av det och backar ur. Då är det viktigt att vi förfogar över lokalen till exempel, och det gör vi fortfarande, säger Fredrik Larsson.

Oenig styrelse

Värmlandssamverkan och SD röstade för beslutet, medan S och V motsatte sig.

– Vi hade ett motförslag där vi ville säga nej till den privatiseringen och ge regiondirektören ett uppdrag att utveckla den i egen regi, säger Ulric Andersson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.