Foto: Klas Karlsson

Guldsmedsrånare döms till fängelse

Publicerad

Fem män har gjort sig skyldiga till grov stöld efter ett tillslag mot en guldsmedsbutik i Kil i somras. Det slår Värmlands tingsrätt fast och dömde under onsdagen två av männen till drygt ett års fängelse och de övriga till skyddstillsyn och ungdomsvård.

Det var den 31 juli i år som tre maskerade personer kom in i en guldsmedsbutik i Kil. De slog sönder tre glasmontrar och stal smycken, innan de försvann från platsen.

Senare samma kväll grep polisen de fem män som nu döms.

Vid händelsen gömde guldsmedsägaren och dennes familj sig i en närliggande restaurang och det är avsaknaden av konfrontation med gärningsmännen som gör att tingsrätten anser att det rör sig om grov stöld istället för rån.

LÄS MER: Guldsmedsbutik i Kil rånad

Männen, som är mellan 15 och 22 år gamla, hemmahörande i Örebrotrakten, dömdes under onsdagen för grov stöld. Under rättegången har en av männen medgivit delaktighet, medan de övriga nekat till brottet.

LÄS MER: Fem gripna efter guldrånet

Två av männen döms till drygt ett års fängelse och de övriga till skyddstillsyn och ungdomsvård.

Flera av männen döms även för andra brott, till exempel olovlig körning och narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.