Foto: Privat

Gunillas tårtor blir tv-underhållning

Uppdaterad
Publicerad

Tårtkonstnären och chokladtillverkaren Gunilla Wall i Kristinehamn är en av åtta deltagare i det nya tv-programmet Det stora tårtslaget i Sjuan.

– Det var en riktig utmaning, säger Gunilla Wall.

Till vardags jobbar 43-åriga Gunilla Wall som eventplanerare och hon driver tillsammans med sin man hotell i Kristinehamn. Dessutom tillverkar hon choklad men det hennes intresse för tårtkonst som tog henne till tv. Hon blev själv uppringd av tv inför programidéen.

– Det var ingen tvekan, jag sa ja direkt. Det här är första gången just tårtor och tårtkonst visas upp.

Tidspressade moment

Programledare för Det stora tårtslaget är Marie Serneholt och deltagarna tar sig i avsnitten an utmanande tävlingar i avancerad tårtdesign. Momenten sker under begränsad tid.

– Det var olika teman varje vecka där man skulle göra sitt bästa, precis som i andra liknande tävlingar. Resultatet får jag inte säga något om. Men det var en utmaning att ha tv-kameror med hela tiden, det är jag inte van vid, säger Gunilla Wall.

Vänner för livet

Tävlingen sänd i sex avsnitt med start den 7 april klockan 21.00 i Sjuan. Gunilla Wall har inte sett något av det färdiga materialet som ska sändas.

– Det kommer bli spännande, jag är inte van att se mig själv på tv.

Gunilla Wall har gjort tårtor på beställning i minst 15 år. Hon har alltid varit kreativ, målat, skulpturerat och sytt. Hennes specialitet är kristyr.

– Det är lite udda material när man gör tårtor. Det är liksom allt i ett, det tillfredsställer alla mina kreativa behov, säger Gunilla Wall.

Vad tyckte du var mest roligt med programmet?

– Det var helt klart de andra deltagarna. Man träffar sju andra med ett exakt lika intresse. Det var så himla roligt! Jag har fått vänner för livet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.