Gustaf Fröding-sällskapet – Årets lyrikpris till Emil Jensen

Uppdaterad
Publicerad

Poeten och artisten Emil Jensen från Skåne får årets lyrikpris av Gustaf Fröding-sällskapet. Enligt Fröding-sällskapet kännetecknas Emil Jensens texter och musik av ett skenbart spontant uttryck, lekfullt och träffsäkert. Men bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. Priset är på 25 000 kronor.

Fröding-sällskapet delar också ut tre hedersmedaljer i år.

Formgivaren Anita Stjernlöf-Lund från Karlstad får en av dem. Enligt Fröding-sällskapet är Anita Stjernlöf-Lund en skicklig formgivare och har mottagit många priser för sin bokkonst. Hon har bland annat skrivit en monografi om arkitekten Cyrillus Johansson.

Hon får hedersmedaljen för formgivningen av Fröding-sällskapets årsböcker och för sin aktiva medverkan i det redaktionella arbetet.

Skådespelaren Sven Wollter och den konstnärlige ledaren Carl Otto Evers får var sin hedersmedalj för sina insatser i pjäsen ”En dåres sånger”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.