I anslutning till Hells Angels lokaler på Sjöstad i Karlstad hittades den 48-årige mannen död i slutet av november 2017. Foto: SVT

HA-domen: Mordmisstänkta männen frias

Uppdaterad
Publicerad

De två män, 33 och 34 år gamla, som åtalades för mordet på en 48-årig Hells Angels-medlem frias idag av Värmlands tingsrätt.

Frikännandet motiveras med att det inte går att dra tillräckligt säkra slutsatser kring vad som hänt, de åtalades inblandning och deras avsikter.

”Varit inblandade”

Värmlands tingsrätt konstaterar att det finns mycket som talar för att de båda tilltalade på något sätt varit inblandade i händelsen som lett till att mannen dog.

Hells Angels-mordet i Karlstad

– Av utredningen går det dock inte att dra tillräckligt säkra slutsatser kring vad som hänt, de åtalades inblandning och deras avsikter, säger chefsrådmannen Anette Arveståhl.

Chefsrådmannen Anette Arveståhl Foto: SVT

De anhörigas begäran om skadestånd har därför ogillats, och ett tidigare beslut om kvarstad på två motorcyklar har hävts.

Hittades invirad i presenning

Det var i slutet av november förra året som den döde mannen hittades i anslutning till Hells Angels lokaler på Sjöstad i Karlstad.

Enligt vittnen släpades mannen i fötterna från en bil intill Hells Angels inhägnade hus på Sjöstad. På området fann polisen sen Hells Angels-medlemmens döda kropp invirad i en presenning med buntband runt halsen, armar och ben.

De åtalade männen, 33 och 34 år gamla, har nekat till brott.

Yrkade på 16 år

Åklagare Stefan Wessberg yrkade på att de två åtalade männen ska dömas för mord till fängelse i 16 år. Efter rättegången släpptes båda männen ur häktet. Wessberg är på semester och har inte gått att nå. Åklagarkammaren meddelar att ingen kommer kunna uttala sig om domen idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hells Angels-mordet i Karlstad

Mer i ämnet