Branden spred sig snabbt från en balkong till vinden på huslängan med 12 lägenheter i centrala Kristinehamn Foto: Tatjana Bogenc

Häftig brand i huslänga i Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

En huslänga med 12 lägenheter och en intilliggande fastighet fick utrymmes vid en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus som startade vid sjutiden på fredagsmorgonen i centrala Kristinehamn. Ingen person har rapporterats skadad.

Det var en granne som larmade på morgonen om rökutveckling från en balkong. Räddningstjänsten uppgav senare att branden började på balkongen men spred sig till hela tak- och vindspartiet i huslängan med 12 lägenheter.

Hela vinden blev avbränd. En betongplatta mellan vindsutrymmet och lägenheterna gjorde att branden inte spred sig till lägenheterna. Men de flesta lägenheterna är vattenskadade.

Strax efter klockan halvnio bedömde räddningstjänsten att branden var under kontroll.

Tar hand om evakuerade

De som har utrymts har tillsvidare tagits till ett äldreboende i närområdet. Kommunen och bostadsbolaget är inkopplade för att ordna övernattningslägenheter.

De som evakuerades från en intilliggande fastighet har fått komma tillbaka.

Räddningstjänsten uppger att eftersläckning och bevakning kommer att fortsätta hela dagen.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand och en teknisk undersökning kommer att genomföras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.