Biträdande smittskyddsläkare Ingemar Hallén Foto: Jenny Eriksson SVT

Ny rekommendation för barn välkomnas av Hallén

Uppdaterad
Publicerad

Symptomfria barn bör stanna hemma om någon i familjen har covid-19. Den rekommendationen kom idag från Folkhälsomyndigheten och välkomnas av smittskyddsläkare Ingemar Hallén.

Sedan tidigare gäller rekommendationen att stanna hemma vid smitta i familjen för äldre elever och nu utökas den till att gälla även små barn i förskola och grundskolan.

Ska dämpa oron i skolan

Folkhälsomyndighetens huvudsyfte med åtgärden är dock inte att hindra smittspridning.

– Förändringen syftar till att skapa arbetsro och möjliggöra att fokus läggs på det pedagogiska arbetet. Vi hoppas att det kan stiilla den oro som vi vet att lärare och annan personal känner, säger Britta Björkholm, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande.

Då kan smittan ha nått toppen i Värmland

I klippet kommenterar smittskyddsläkare Ingemar Hallén den nya rekommendationen för barn. Han ger också svar på smittoläget och när Värmland beräknas nå toppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.