Det är tredje året i rad som kustbevakningen håller ett vakande öga på Poker Run. Foto: SVT

Kustbevakningen håller koll på båtåkande pokerspelare

Uppdaterad
Publicerad

Kustbevakningen är på plats i Karlstad och Kristinehamn i helgen, med anledning av speedboatarrangemanget Poker Run 2015.

Deras uppgift är bland annat att se till att båtarna i skärgården håller sig till hastighetsbegränsningen, men de kommer också att kontrollera att folk som kör båtar är nyktra.

Hur brukar folk sköta sig?

– För det mesta är det bra men vid större evenemang som hamnfestivaler och så så kan det bli lite extra, säger Manuel Tomar, befälhavare på kustbevakningen i Göteborg.

”Vattenskotern går utav bara helvete”

De kommer från Vänersborg i ett stort miljöskyddsfartyg, men har också med sig mindre båtar och en vattenskoter.

– De två båtarna går i 35 och 60 knop, och vattenskotern går utav bara helvete, säger Manuel Tomar och ler.

Det är tredje året i rad som kustbevakningen kommer upp till Karlstad och Kristinehamn för att hålla ett vakande öga på Poker Run.

– Det brukar oftast vara väldigt bra. Det är väl bara att det är mycket allmänhet som är ute och tittar på starten, för det är ju ändå rätt spektakulära båtar. Vi hjälper till litegrann så att de håller sig undan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.